1800

icon alt text

1876

Svenska Telegrambyran, het Zweedse persbureau, wordt opgericht.

icon alt text

1881

Henry Romeike richtte het eerste clipping bureau op in London.

icon alt text

1892

De reclameafdeling van Svenska Telegrambyran wordt opgericht en omvat een persknipseldienst die uiteindelijk Pressurklipp (Persknipsels) wordt genoemd.

icon alt text

1932-1934

Bacon’s Clipping Bureau wordt opgericht, begint met de productie van mediaboeken en maakt de eerste how-to gids voor public relations.

icon alt text

1952

Bacon's geeft Bacon's Publicity Checker uit. De directory bevat namen van publicaties en contactinformatie voor redacteuren en verslaggevers.

1970

Bacon's introduceert mailingdiensten voor persberichten.

1972

Bacon's Clipping Bureau en Romeike & Curtice Ltd. uit Londen starten een gezamenlijke onderneming met de naam Bacon's Information International.

1995

K-III Communications koopt Bacon's Information en verandert later zijn naam in Primedia Inc.

1995

Bacon's Information biedt drie soorten diensten aan, waaronder gidsen, distributie van persberichten en toezicht op persmateriaal. Bacon's Information wordt gerekend tot een van de drie grootste nationale knipseldiensten.

1997

Bacon's en MediaMap kondigen een strategische alliantie aan om hun respectieve mediadatabases en PR-software te combineren.

1999

Sifo Group AB, eigenaar van Pressurklipp, neemt de Romeike Group over. De overname maakt van Fifo het grootste mediamonitoringbedrijf ter wereld. Sifo verandert later zijn naam in Observer AB.

2001

Primedia verkoopt Bacon's Information aan Observer AB. Observer AB is een wereldleider in de media intelligence industrie.

2002 - 2005

Bacon's Information neemt Chicago News, MediaPulse, Media Clips Inc., Delahaye Medialink, Multivision over.

2007

Bacon's Information en moederbedrijf Observer AB krijgen een nieuwe naam: Cision. De campagnemanagementsoftware van Cision wordt gelanceerd als CisionPoint.

2014 - 2015

Cision fuseert met Vocus en voegt Gorkana Group, Visible Technologies, PRWeb, Help a Reporter Out (HARO), iContact en ViralHeat toe.

2016

Cision neemt PR Newswire over, dat CNW, MultiVu, ProfNet, PRNJ en VPO omvat.

2017

Cision neemt Bulletin Intelligence over. Capitol Acquisition Corp. III gaat een combinatie aan met Cision om een beursgenoteerd bedrijf te worden. Cision gaat akkoord met de overname van L'Argus de la Presse. Bacon's Information neemt Chicago News, MediaPulse, Media Clips Inc., Delahaye Medialink, Multivision over.

2017

Cision wordt een beursgenoteerd bedrijf op de New York Stock Exchange (als NYSE: CISN).

2017

Cision neemt CEDROM-SNi Inc. over, gespecialiseerd in oplossingen voor digitale mediamonitoring.

logo alt text

2018

Cision neemt Prime Research over. Hierdoor versterkt Cision haar wereldwijde leiderschapspositie op het gebied van professionele diensten voor inzicht in mediametingen en ROI-analyses voor communicatieprogramma's. En kan zij haar AI- en machine learning-technologieën verder ontwikkelen.

2018

Cision neemt ShareIQ Visual Recognition Technology over. Door de toevoeging van ShareIQ technologie aan de Cision Communications Cloud wordt Cision het eerste earned media platform in de industrie dat zowel tekst als visuele content monitort en analyseert en hier waarde aan toekent.

2019

Cision neemt het toonaangevende social mediabedrijf Falcon.io en Trendkite over, een toonaangevende leverancier van mediamonitoring- en meetdiensten, social media influencer management- en engagement tools.

2020

Vanaf 31 januari 2020 is Cision een niet-beursgenoteerd bedrijf. De aandelen van Cision worden niet langer voor beurs verhandeld op de New York Stock Exchange.

2021

Cision neemt Brandwatch over, een wereldwijde leider in digitale consumenteninformatie en social media listening.