sep. 06, 2021 / in Uncategorized / by Geneviève Muya

De Silverstone Grand Prix van Groot-Brittannië afgelopen juli, was een van de meest langverwachte F1 races van het seizoen. Maar het bleek ook een van de meest controversiële te zijn. Hierdoor werd het de meest zichtbare race in de traditionele media en op social media kwam de race na Hongarije op de tweede plaats wat betreft totale zichtbaarheid. Een interessant moment voor wat media monitoring resultaten.

De race was dus zeker ook een van de meest controversiële en spraakmakende, wat zeer gemengde reacties van het publiek op social media opleverde. Een groot deel van de discussie op social media is terug te voeren op een incident in de eerste ronde, waarbij Hamilton en Verstappen met elkaar in botsing kwamen en kampioenschapsleider Verstappen zijn race beëindigde.

Lewis Hamilton en Max Verstappen raakten elkaar al vroeg in de race, waarna Verstappen uit de race spinde als gevolg van een crash op zeer hoge snelheid in Copse Corner. De Red Bull-coureur Verstappen klom uit zijn auto en werd later naar het ziekenhuis gebracht om een CT-scan te maken, terwijl Mercedes-coureur Hamilton door kon blijven gaan met de race en – ondanks een tijdstraf van 10 seconden voor de botsing – pakte Hamilton uiteindelijk de overwinning nadat hij Ferrari’s Charles Leclerc passeerde met nog maar twee ronden te gaan.

Het was een dramatisch begin van de race in de brandende zon op Silverstone, waarbij Hamilton jacht maakte op de scharlakenrode Ferrari van Leclerc om zijn achtste Britse GP-overwinning te bezegelen. Tijdens de overwinning was Verstappen nog in het ziekenhuis, een moment dat wederom veel in opspraak was in de media. Terwijl de fans van Mercedes relatief ingetogen waren tijdens de race en met vreugde reageerden op de uiteindelijke overwinning van Mercedes, waren de reacties van andere fans daarentegen zeer gevarieerd, waarbij velen hun woede uitten over de tijdstraf van 10 seconden van Hamilton en sommigen beweerden dat het incident opzettelijk was.

Hoe dan ook een race die ontzettend veel beweging in de media veroorzaakte. Wij zouden onszelf niet zijn als we daar niet een uitgebreide analyse op los zouden draaien met de Cision Communications Cloud®  media monitoring. Naast de preview infographic die we eerder deze week op social media deelden, is het volledige rapport hier te downloaden:

 

Over Geneviève Muya

Marketing voor Cision Benelux